Hulptransport

Gratis vervoer overbagage

LZG kan op beperkte schaal gratis vervoer van overbagage op een KLM-vlucht aanvragen. Deze regeling geldt alleen voor dringende humanitaire goederen zoals bijvoorbeeld medicijnen. Het is mogelijk om 1 koffer van maximaal 23 kg. per persoon/reisgezelschap aan te vragen.

Wanneer het jaarquotum bereikt is, kunnen verdere aanvragen niet meer in behandeling genomen worden. 

LZG kan alleen een overbagage verzoek indienen op vluchten die door de KLM worden uitgevoerd, het moet gaan om een vlucht met een driecijferig vluchtnummer gaan (bijvoorbeeld KL001).

Email

Korting op vrachtvervoer

Voor grotere zendingen kan LZG een korting van 50% op de vervoerskosten aanbieden. Let wel, dit geldt alleen voor de vervoerskosten. Afhandelings- en douanekosten vallen hier niet onder. Voor de afhandeling werken we samen met een vrachtafhandelaar op Schiphol.  Zij sponsoren de kosten die ze maken voor een groot deel. Op douane kosten in Nederland en op de plaats van bestemming hebben we helaas geen invloed.  

De korting op vrachtvervoer geldt alleen op KLM en Martinair vluchten vanaf Schiphol.

Indien we u kunnen helpen met het vervoer van een zending stuur dan een mail naar  met daarin de details van de zending (gewicht, volume, aard van de zending en bestemming). Vul bij voorkeur alvast de invoice in. 

Hieronder vindt u antwoorden op veel gestelde vragen:

Hoe moeten de goederen verpakt zijn?
Goederen moeten luchtwaardig verpakt zijn. Dat wil zeggen: in een goede stevige doos waar geen gaten in zitten.

Welke informatie moet er op de dozen staan?
Op elke individuele doos moet een referentie staan van Luchtvaart zonder Grenzen. En ook een A4 met het volledige adres van de ontvanger en verzender. 

Wat moet ik meenemen?
U moet zich bij de balie van Fast Forward Freight kunnen identificeren met uw paspoort of ID kaart
Verder heeft u voor de douane een invoice nodig waarop de waarde van uw goederen staat. Een voorbeeld invoice kunt u hier vinden. Deze graag met de informatie van uw zending invullen.

Het is belangrijk dat u niet vergeet een waarde van de goederen in te vullen. Deze waarde is van belang voor de Nederlandse douane. Vul hier een realistisch, maar niet te hoog bedrag in. Een te hoog bedrag kan problemen opleveren in het land van aankomst.

Naar welke bestemmingen en via welke maatschappijen kan ik vracht versturen?
Voor het versturen van goederen maken we gebruik van het netwerk van KLM en Martinair.
Een overzicht van het netwerk vindt u hier:

Let op, ook vluchten van Air France worden hier als resultaat getoond.
Het is alleen mogelijk om goederen te versturen op vluchten van KLM (te herkennen aan vluchtnummers beginnend met KL en daarna 3 cijfers) en vluchten van Martinair (te herkennen aan vluchtnummer beginnend met MP).

Wanneer komen mijn goederen aan?
KLM biedt verschillende tarieven afhankelijk van hoeveel haast een zending heeft. Om maximaal te kunnen profiteren van de door KLM geboden korting kiezen we altijd voor het laagste tarief. Dit betekent dat de zending niet met de hoogste prioriteit wordt verstuurd. Zodra bekend is op welke vlucht uw goederen vliegen krijgt u bericht van ons.

Wat zijn de kosten?
De kosten variëren per bestemming en zijn afhankelijk van gewicht en volume. Naast die variabelen fluctueren de prijzen erg gedurende het jaar. Het is daarom niet mogelijk om vooraf te vertellen wat de exacte kosten per kilo zijn. Indien gewenst kunnen we, aan de hand van de door u ingevulde invoice, een schatting opvragen.

Waar kan ik de goederen afleveren?
U kunt de goederen, na goedkeuring van een LZG medewerker, afleveren bij Fast Forward Freight op Schiphol. Het is belangrijk dat u na de goedkeuring een afspraak maakt met Fast Forward Freight. De contact gegevens staan op hun website.

Hoe kan ik betalen?
U kunt bij Fast Forward Freight pinnen.

Hoe wordt de korting verrekend?
Nadat KLM de korting aan LZG heeft teruggestort maakt LZG dit bedrag aan u over.

Overige vragen?
Voor overige vragen kunt u ons bereiken op